Rotterfijn

We fietsten eerst langs het huis dat hij had gekocht; het huis aan de tuin onder de wolken aan een straat met keien. Toen fietsten we langs een school en nog een school en bomen en aardig wat boten. We kwamen langs het cafeetje van Gerrie en Toos. De gordijnen bij Gerrie en Toos waren gesloten. Ernaast zat de Funky Lunch. Met heldere ramen en frisse, groene kozijnen.
Achter de frisse, groene kozijnen stonden gebouwen die naar de lucht reikten. ‘Kijk’, wij zagen ze en wezen er even naar en fietsten door. Een paadje op en een weggetje af, over een bruggetje en toen door nat gras een stukje tegen de richting in. Fiets in de hand, schoenen in de blub. Links en rechts van ons raasde het verkeer voorbij. ‘Woehoe’, dacht ik. Wind en nostalgie en lucht en vrijheid suisden door mijn hoofd.

Terug op het fietspad reden we tegen een agente aan. ‘Laten we hier dan maar keurig wachten he’ zei mijn vriend tegen de agente bij het rode stoplicht.
‘Ach, daar ben ik hier niet voor hoor’, stelde ze ons gerust. Ze keek even naar onze fietsen en Vriends modderige schoenen en toen weer terug naar de verte.
De agente had iets belangrijkers te doen. Toen het groen werd zeiden we gedag en fietsten we verder tot het begon te regenen.
‘En?’, vroeg hij. ‘Hoe vind je het?’

Ik zag de wolken voorbij razen en dacht aan de brug straks, op mijn weg terug. De skyline bij het uitrijden van de stad en een uur later weer een brug.
‘En?’, vroeg hij. ‘Vind je het wat?’
Ik voelde de frisse lucht. En ik zei hem dat als hij bezig was met een missie om mij naar Rotterdam te lokken,
dat hij dan goed op weg was, sterker nog,
dat hij die dan bijna had volbracht.

5 Responses to Rotterfijn

  1. Koekebakker says:

    Koekekbakker wil het moment voor Riekster niet verpesten (en doet dat toch), maar hij vindt Rotterdam inderdaad mooi op de fiets. Maar alleen als je snel doorfietst. Een stad met een geest, maar zonder ziel. En met mooie bruggen dat wel, maar dan alleen letterlijk.

  2. Riekster says:

    Ach Koekebakker, voelt u zich niet bezwaard, Riekster is erg slecht in momenten loslaten. Uw mening is van harte welkom. Mijn moment zult u er niet mee verpesten.
    Nee hoor, mij zult u er niet mee hebben.
    Echt niet.
    Heus.
    *Houdt als een koalabeer aan Rotterfijn vast.*

  3. Rotterdam is het Berlijn van Nederland, maar dan met iets minder geschiedenis!

  4. Riekster says:

    @Dennis: Dus eigenlijk is het Rotterlijn… (Kun je dan niet gewoon dáár gaan wonen?)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *