Over Riekster

Riekie Weijman (31) werd geboren in Doetinchem en studeerde Culturele Antropologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Ze vertrok na het succesvol schrijven van haar scriptie over globalisering en identiteit naar Shanghai om daar een representatief kantoor van een handelsonderneming te leiden, en het Nederlands tijdschrift ‘Het Krantje’ om te gooien tot een blad met iets meer jeu. Riekie nam plaats in de redactie en eindredactie en de nieuwe redactie gaf het blad een nieuwe naam en aanzien: Polders & Wolkenkrabbers.
In Shanghai begon het schrijven vorm te krijgen, zowel in haar columns in de P&W als in artikelen naar Nederland over wonen, werken, leven in Shanghai.
Bij terugkomst in Nederland halverwege 2006 ging Riekie onder de naam Riekster verder met het schrijven en in november 2006 werd in samenwerking met fotografe en grafisch vormgever Esther van Winkel in eigen beheer ‘EJECT’ uitgebracht. In 2007 volgde ‘CONTACT’ .
In 2009 bracht Riekie in eigen beheer ‘Dromen maar niet slapen’ uit.
In april 2012 verschijnt ‘Een beetje naar hier en een beetje naar voren’. Hiervoor is samengewerkt met Janneke Tromp van J Ontwerp.
Riekie schrijft tevens elk kwartaal een column in het online dierenlifestyle blad Wagezine.
In 2013 is Riekie gestart met Woorden voor alles. Meer informatie is te vinden op www.woordenvooralles.nl .

 

Over Riekster.nl
Het doel van Riekster.nl is om mensen een moment te laten ervaren.
Een moment van stilstaan, een glimlach, een gedachte, een herkenning, een gevoel.
Om daarna weer met je eigen leven verder te gaan.


Teksten op Riekster.nl zijn -tenzij anders aangegeven- eigendom van Riekie Weijman. Gebruiken? Dat mag alleen na toestemming van Riekie Weijman en met bronvermelding.

2 Responses to Over Riekster

 1. Joris says:

  Wat ben ik trots!!!!

  Het ziet er fantastisch uit. Ik kan me geen betere startpagina bedenken als Riekster.nl!

  kouskous

  Joris

 2. Meike says:

  Ha Riekie,
  Had ik dit maar eerder gedaan, heb net ademloos in een ruk oktober uitgelezen.
  Ik vond het bijzondere ontmoeting laatst, gek hoe je elkaar al eerder hebt gezien, maar niet gekeken. Hoe staan de boekplannen? Ik mail je het artikel Op zondag naar de Uitvaartbeurs zodra het in Lova gepubliceerd is.
  Groetjes,
  Meike

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *